Solland Solar, hoofdsponsor STL

Conta-Clip, hoofdsponsor STL

Frisian Nuon Solar Challenge, 26-6 t/m 1-7 2006

   

De race

De Frisian Nuon Solar Challenge is een wedstrijd voor boten op zonne-energie, die start op 26 juni 2006 in Leeuwarden en daar 6 dagen later, op 1 juli, ook weer finisht. Als route wordt de historische Elfstedenroute gevolgd.

Achtereenvolgens worden aangedaan Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindelopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum. De finish is in Leeuwarden.

24 juni: Technische keuring en behendigheidstest  (kwalificatie) in Leeuwarden


25 juni: Sprintwedstrijd (kwalificatie) in Leeuwarden, bij de Prinsentuin

dag 1, 26 juni: Leeuwarden-Sneek, 30 km

De eerste etappe van de Solar Challenge start in Leeuwarden en gaat over een afstand van 30 kilometer over de Zwette naar Sneek.dag 2, 27 juni: Sneek-Stavoren, 45 km

Dag 2 van de race gaat naar Stavoren, waarbij tijdens de route IJlst en Sloten wordt aangedaan. Hierbij wordt het Slotermeer doorkruist

dag 3, 28 juni. Stavoren-Bolsward, 30 km

Na de start in Stavoren worden Hindelopen en Workum aangedaan. Tussen Hindelopen en Workum worden 2 punten gepasseerd waar de diepte slechts 60cm is.

dag 4, 29 juni, Bolsward-Franeker, 35 km

De 4e etappe loopt van Bolsward via Harlingen naar Franeker. Tijdens dit laatste gedeelte wordt gebruik gemaakt van het Van Harinxma Kanaal, waar ook grote schepen gebruik van kunnen maken.

dag 5, 30 juni, Franeker-Dokkum, 45 km

In de 5e etappe, van Franeker naar Dokkum, moet op een tweetal plaatsen gekluund worden: de boot moet twee keer langs een stuw gedragen worden, bij Berlikum en Oude Leije. Vlak voor deze laatste plaats is het water op een tweetal punten wederom slechts 60cm diep.

dag 6, 1 juli, Dokkum-Leeuwarden, 25 km

De laatste etappe van de Solar Challenge gaat vanaf Dokkum via het bekende Bartlehiem terug naar Leeuwarden, waar de finishlijn ligt bij Grote Wielen.