Dutch Open Solarboat Challenge 2009

Solland Solar, hoofdsponsor STL

Conta-Clip, hoofdsponsor STL

   

De race

In 2009 wordt van 15 tot en met 20 juni de eerste Dutch Open Solarboat Challenge georganiseerd. Het etappeschema voert de deelnemende boten over verschillende Zeeuwse en Vlaamse wateren.

Op 15 juni wordt gestart met de Technische inspecties, keuring van de boten, een zwemtest voor de schippers en vaartesten. Plaats van handeling is de Jachthaven Oostwatering en het Veerse Meer.

Op dinsdag 16 juni vindt op het Veerse Meer de Proloog plaats, over een afstand van 10 kilometer die binnen een bepaalde tijd afgelegd moet worden. De Proloog wordt gevolgd door een Sprintwedstrijd in de haven van Veere.

De eerste etappe op woensdag 17 juni heeft start en finish te Veere, en wordt afgelegd op het Veerse Meer. Voor boten in de Standaardklasse is de lengte van de etappe 25 kilometer, boten in de A, B en Open Klasse moeten 40 kilometer afleggen.

Op donderdag 18 juni vindt de etappe Gent-Terneuzen plaats, over een afstand van 32 kilometer.

De derde etappe, op vrijdag 19 juni, leidt de deelnemers over het Goese Meer, met een etappelengte van 15 kilometer. Start en finish zijn in Goese Sas, en tussen de middag is er een tussenfinish in de Stadshaven van Goes.

De vierde en laatste etappe start op zaterdag 20 juni in de Jachthaven Oostwatering. De etappe gaat over een lengte van 15 kilometer naar Middelburg, met tussenfinishes bij de Sluis van Veere en in Arnemuiden. Na afloop van de vierde etappe vindt de Finale plaats in Middelburg, met een tweetal sprints.

De voortgang van de deelnemers aan de Dutch Open Solarboat Challenge is live te volgen via Geosports.